Lopuksi

Suomessa Roadman-ilmiö on suhteellisen uusi ilmiö ja siitä löydettävä tieto on vielä melko vähäistä. Asiantuntijoiden näkökulmia oli vaikea saada, sillä he kieltäytyivät antamasta haastatteluja eikä virallisesti voineet kommentoida ilmiötä. Kuitenkin pyrimme keräämään mahdollisimman paljon tietoa eri lähteistä ilmiöön liittyen muun muassa tutkimuksista ja suositusta opinnäytetyöstä ilmiöön liittyen sekä perehtyen kriminologiaan.

Kaiken kaikkiaan blogia oli mielenkiintoista tehdä ja tekemisen aikana opimme ilmiöstä sekä jengirikollisuudesta enemmän. Aihe on mielenkiintoinen vaikkakin tiedon kerääminen oli haastavaa, sillä aiheesta oli vaikea löytää tutkittua tietoa. Asian ytimeen on vaikea päästä ja asia jää mysteeriksi näin tavalliselle kansalaiselle, sillä ala-maailman lait kieltävät siitä puhumisen. Uskomme että päästääksemme syvälle tällaiseen rikollisuuteen, vaatii sen, että olisimme itse myös mukana tässä toiminnassa.

Roadman-ilmiöön kuuluu vahvasti tietynlainen kulttuuri ja pukeutumistyyli esimerkiksi Northfacen, Muglerin, Niken vaatteet sekä cargo-housut. Roadman-tyylinen nuori ei välttämättä silti ole rikollinen, vaan hän saattaa olla omaksunut Roadman-kulttuurin sekä pukeutumisen. Kuitenkin kiistämättä on selvää, että ilmiöön kuuluu myös rikollisuutta kuten huumeita ja väkivalta teoksia.

Lopuksi haluamme kiittää toisiamme hyvästä yhteistyöstä blogiin liittyen. Kaikki ovat olleet aktiivisia tiedonhankinnan suhteen sekä ottaneet säännöllisesti yhteyttä asiantuntijatahoihin. Olemme keskustelleet monipuolisesti sekä laajasti aiheesta. Blogi kuitenkin rakentui hyvin huolimatta tutkitun tiedon puutteesta.




Kuva: pixabay

- S.B, Mika P, N.K, J.T

Kommentit

Suositut tekstit